Przepis na krówki Rocky Road
woman&home Newsletter
Zapisz się na nasz bezpłatny codzienny e-mail, aby otrzymywać najnowsze wiadomości z życia królewskiego i rozrywkowego, ciekawe opinie, porady ekspertów dotyczące trendów w stylizacji i urodzie oraz bezsensowne przewodniki po pytaniach dotyczących zdrowia i dobrego samopoczucia, na które chcesz uzyskać odpowiedzi.
Imię i nazwisko: Twój adres e-mail Skontaktuj się ze mną w sprawie nowości i ofert innych marek Future otrzymywać od nas wiadomości e-mail w imieniu naszych zaufanych partnerów lub sponsorówDziękujemy za zarejestrowanie się na stronie . Wkrótce otrzymasz e-mail weryfikacyjny.
Wystąpił problem. Odśwież stronę i spróbuj ponownie.
Przesyłając swoje dane, zgadzasz się z Regulaminem (otwiera się w nowej karcie) i Polityką prywatności (otwiera się w nowej karcie ) i masz ukończone 16 lat.Składniki
- 150 g (5 uncji) pianek marshmallows
- 50 g (2 uncje) kruchych herbatników, grubo posiekanych
- 50 g (2 uncje) orzechów włoskich, grubo posiekanych
- 300 g (10 uncji) zwykłej czekolady
- 397 g puszki słodzonego mleka skondensowanego
Potrzebne będą:
- 8-calowa, 20-centymetrowa, kwadratowa, płytka forma do ciasta wyłożona pergaminem lub folią do pieczenia
Metoda
Pokrój pianki marshmallows na kawałki mokrymi nożyczkami. Pokruszyć herbatniki na małe kawałki, ale niezbyt drobno, i posiekać orzechy włoskie.
Umieść czekoladę w misce nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą, ale nie pozwól, aby miska dotykała wody. Delikatnie mieszać, aż czekolada się rozpuści (lub roztopić w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty).
Wmieszaj mleko skondensowane do czekolady i dodaj pianki, herbatniki i orzechy włoskie, dobrze wymieszaj, a następnie przelej do przygotowanej formy. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc, a następnie pokroić na kawałki. Ciasto może być przechowywane w foremce do 1 tygodnia - jeśli wytrzymasz tak długo!